През септември миналата година Джеймс Мидълтън стана женен мъж, вричайки се

...
През септември миналата година Джеймс Мидълтън стана женен мъж, вричайки се
Коментари Харесай

Джеймс Мидълтън фалира и това е поредният бизнес провал на брата на Кейт Мидълтън

През септември предходната година Джеймс Мидълтън стана женен мъж, вричайки се във честност на своята любима Ализе Тевенет. От години пък братът на Кейт Мидълтън се подвизава като предприемач по образеца на техните родители.

Но до момента в който Каръл и Майкъл се оправят повече от добре с управлението на своята организация за празненства и събития, на сина им очевидно му липсва техният бизнес усет. Преди осем години Джеймс създава Boomf - компания, която създава персонализирани маршмелоу бонбони. А в този момент тя е на ръба на банкрута.

Братът на херцогинята на Кеймбридж вложи над 2.5 милиона $ в бизнеса, който след това разшири с картички и други дребни дарове. Но през днешния ден излиза наяве, че вложителите в нова негово начинание са заложили на губеща карта. А насъбраните загуби са съвсем толкоз, колкото и вложенията през годините.

Един от вложителите в бизнеса на Джеймс е неговият шурей Джеймс Матюс - брачен партньор на Пипа Мидълтън. Той е вложил над 100 хиляди $. Доста по-щедър пък е бил бизнесменът Ник Дженкинс, вложил над 300 хиляди $, които в този момент явно ще загуби. Не е ясно и каква ще бъде ориста на 29-те чиновници на Boomf.

Сега разновидността през Джеймс е да се изплати напълно на данъчните служби, а на хората, вложили в неговото начинание, да възвърне едвам 1/4 от парите. Оказа се, че компанията има и неуредени заплащания за реклама, някои от които към Фейсбук. Според някои именно огромните разходи за промотиране на бизнеса са го довели до това състояние, предава Daily Mail.

А то несъмнено е огромно отчаяние за Мидълтън, който преди се хвалеше пред свои другари, че ще бъде идващият Ричард Брансън. Разочарование е и за всички, които повярваха в него и опциите му.

Явно разочаровани остават и клиентите, тъй като процентът на повторните поръчки е прекомерно дребен. Не е за подценяване и фактът, че продажбите на бонбоните са сезонни - най-много към Свети Валентин и коледните празници.

Boomf е третото провалено бизнес начинание на Джеймс Мидълтън. Предишните две са фирмите за сладки изделия The Cake Kit Company и Nice Cakes, които се радват на огромна финансова поддръжка от страна на роднините му, само че по този начин и не съумяват да се наложат в своята пазарна ниша. А дали в този момент братът на Кейт ще си направи точните заключения или още веднъж ще повтори грешките си, единствено времето ще покаже.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР